Hondentraining op maat

De vertrouwensrelatie tussen hond en baas staat centraal bij de hondentraining van Team Harige Held. We besteden aandacht aan de taal van de hond en de communicatie tussen hond en baas.

Omdat elke hond-baas combinatie uniek is, is onze hondentraining altijd maatwerk.
Hierdoor kunnen we heel specifiek aan de slag gaan met die dingen waar u en uw hond behoefte aan hebben.


Naast de basiscommando's en praktijkoefeningen in sociale situaties kunnen we bijvoorbeeld aandachtbesteden aan lichaamsbewustzijn, het vergroten van het concentratievermogen en de samenwerking tussen hond en baas.

Er is geen minimum- of maximumleeftijd verbonden aan de hondentraining op maat.
De training kan dus ook door kinderen worden gevolgd, mits onder begeleiding van een ouder/verzorger.

Deze manier van trainen is ook zeer geschikt voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of een stoornis als autisme of ADHD. Tijdens de training met Team Harige Held is er alle ruimte om rekening te houden met uw beperking en belastbaarheid.


De individuele training duurt ongeveer 30 minuten.


Huishond+ training

Een hond kan u helpen persoonlijk te groeien. In de huishond+ training wordt gewerkt aan specifieke doelen die die we van tevoren opstellen. U kunt daarbij denken aan:


* Het opbouwen van een dagstructuur

* Het ontwikkelen van een dag- en nachtritme

* Vergroten van uw leefwereld

* Aangaan van sociale contacten

* Nemen van verantwoordelijkheid

* Vergroten van uw zelfvertrouwen en zelfbewustzijn

Tijdens de hulphond+ training ligt de nadruk op de begeleiding van u als hondenbaas. We zetten uw hond in om uw persoonlijke doelen te bereiken. Er wordt begeleid tot het inzetten van de huishond als "emotional support dog". 

In sommige specifieke situaties kan het zijn dat u behoefte heeft aan de steun van uw huishond+ tijdens een specifieke aangelegenheid. In overleg met u (en eventueel externen) kan worden gekeken wat de mogelijkheden zijn om uw hond als steunfiguur mee te kunnen nemen in die situaties (denk aan gesprekken bij therapeuten). 


Niet elke hond is geschikt om samen met u aan de slag te gaan. Neem daarom contact met ons op, zodat wij kunnen meedenken welke hond zou passen bij uw situatie.

E: info@teamharigeheld.nl / T: 06 42 12 02 60

KVK 73723177 - BTW NL002025677B33 - IBAN NL76KNAB0258434279

© Team Harige Held